Elke Uijtewaal

>> denkbeelden & processen

…ik heb weer eens een idee 🤦‍♀️


Nouwja. Ik hàd zojuist een idee. Nu ik daar speciaal voor ben gaan zitten blijkt dat idee niet meer zo grijpbaar. Maar vooruit, de eerste stap is gezet! Ik heb een blog. Waarom ik dat precies heb – en of het inderdaad een slimme zet is – weet ik waarschijnlijk over een tijdje pas. Op dit moment is in elk geval de insteek: delen wat mijn brein denkt tijdens een creatief proces. Wat ik tegenkom, wat me inspireert, wat me opvalt. Want dan is het uit mijn hoofd en ‘op papier’. En vormt het (hoop ik) een aardig overzicht van hoe mijn processen werken. Zo niet voor lezers dan op zijn minst voor mezelf.

En daar zit meteen een spannend iets: die ‘lezers’. Want ik mocht van mezelf een jaar lang niets op social media plaatsten of mezelf actief promoten. Van dat jaar ben ik nu op de helft. Foei. Maar, als ik gewoon van mij af schrijf en er verder geen schijnwerpers op richt, dan kan het prima? Toch? Famous last words…

Hoe dan ook, het idee is als volgt -> ik mag per tekst max. een half uurtje typen. Dat heb ik nu zo bepaald en dat is vast prima te doen. Ik ga dus ook niet ontiegelijk lang bewerken en fijnschaven (of woorden zoals ‘fijnschaven’ Googlen omdat ik nu ineens twijfel over de correctheid van dit woord.)

[[ BIJSCHAVEN! Dat moet het zijn. Heb ik hier nu toch weer te veel tijd aan besteed.]]

DUS. Dit plan. Daar kwam ik op omdat ik vandaag weer een uitstapje naar Den Bosch heb gemaakt en mijn favoriete museum (het Design Museum) heb bezocht. Daar kocht ik een boekje over creativiteit en daar werd het hebben van een blog in genoemd. Zo weinig is er blijkbaar dus voor nodig om mij van iets te overtuigen. Good to know.

Maar daarover later meer, want ik schrijf graag iets uitgebreider over de musea die ik dit Pinksterweekend heb bezocht.

Dat was ‘m! Mijn eerste blog. post. tekst. breinsel. hersenspinsel. Trots op mezelf. 💪

p.s. mam, als je dit leest: sorry voor de eventuele type- en taalfouten en ja dankjewel als je ze doorstuurt want dan scheelt mij dat weer perfectionistisch turen naar de tekst (hint).