Elke Uijtewaal

>> denkbeelden & processen

Ja! Uhm, crap NEE


Oh mán, wat was ik moe deze week! Had een weekje vakantie genomen (heel trots op mijzelf, even een schouderklopje). Maar het duurde 4 dagen om echt te stoppen met werken en nog eens drie om mijn hoofd echt tot rust te krijgen. Dus op dag 8 had ik eindelijk echt zin om een weekje te niksen. Adrenaline op, mega ingestort.

En niet dat ik nou zo hard heb gewerkt in de weken ervoor. Bedoel ja, heb flinke uren gemaakt. Maar alleen met eigen projecten (dus dat telt niet). Het was met name dat ik weer met te veel ideeën rond liep. En niet alleen dat. Ik wilde ze allemaal tot in de puntjes uitgevoerd hebben. ZSM AUB. Het was pas vandaag dat ik die eindelijk echt los kon laten.

Vandaag leidde ik namelijk een breakoutsession voor Club DDD (Driving Dutch Design). Dit keer was ik gevraagd om n.a.v. mijn Ja! Maar, nee project het te hebben over moeilijke keuzes. En zo kwam het dat ik me vandaag pas realiseerde dat ik wellicht beter ben geworden in het zeggen van ‘nee’ tegen klanten maar absoluut niet tegen mijzelf. Ja, ik had al een tijdje geleden mijn plantenboek on hold gezet (no worries, die bevond zich enkel nog in de brainstorm en ‘ik heb de inleiding al geschreven!’ fase). Maar vandaag realiseerde ik me eindelijk dat ik me echt even moet gaan focussen op maar 1 groot project. Halleluja!

Bedoel, ik ga heus verder met al die kleinere lijntjes want it’s me, hi! (Cue Taylor Swift). Want surprise surprise: dat Ja! Maar, nee project heeft door vandaag alweer een staartje gekregen 🙃

Ik bedenk me nu dat die Lego presentatie van een jaar geleden ook een staartje zou krijgen. Guess what. Bij dezen heb ik ook die weer van de plank gehaald.

De flyers van Ja! Maar, nee