Elke Uijtewaal

>> denkbeelden & processen

De ups en downs van zijprojecten – VERVOLG


Eindelijk ben ik er aan toegekomen: mijn mini lezing over ‘de ups en downs van zijprojecten’ in de vorm van een overzichtelijk stripverhaal. Een zijproject van een zijproject van een zijproject, dat ik eindelijk van mijn ooit-not-een-keer-doen-lijst kan strepen.

Eerst even een korte terugblik over die specifieke lezing.

Blogpost 7 juli 2022: “Ik ben mega fan van zijprojecten. Nee. Zijprojecten zijn mega fan van mij en ik heb geen keuze dan me erdoor mee te laten slepen. Honderden ideeën spoken door mijn hoofd en vragen om aandacht. Club DDD (Driving Dutch Design) vroeg mij laatst of ik misschien een mini lezing kon geven over de balans tussen zijprojecten en hoofdprojecten en ironisch genoeg – maar zeer voorspelbaar – werd deze presentatie weer een (mini) zijproject. Ik gebruikte de Lego die ik in huis had om de zoektocht te visualiseren en maakte er een soort van stop motion slideshow van. Omdat er best veel tijd in heeft gezeten (en dit zijproject zeurt om meer aandacht dan die 5 minuten fame) heb ik in deze video een poging gedaan om de presentatie met jullie te delen. Het idee zoemt nu rond om al die foto’s te verwerken tot een soort van stripverhaal. Dus wordt misschien vervolgd! “

Bij dezen!

Het loopt altijd anders

Wat kan er in een jaar veel veranderen! Al mijn blog-lezende-fans (I know you’re there, mams!) weten het ondertussen wel: waar ik toen nog zo enthousiast vertelde over het vinden van balans in de vorm van parttime werk, ligt nu weer alles open. Ondertussen knagen alle verschillende zijprojecten – die de rol van de stevige basis hebben gekaapt – nog meer dan voorheen. Op de achtergrond zoek ik weer naar vergelijkbaar parttime werk en nieuw toffe freelance opdrachten. In de tussentijd luister ik lekker naar het badeendje en heb ik alle puzzelstukken om nooit meer de balans te verliezen.

Toch?