Elke Uijtewaal

>> denkbeelden & processen

Brief 02: terug naar de kern


Ik zat klaar om een stukje te schrijven over alles dat ik het afgelopen jaar heb geleerd. Over hoe ik de term ‘zandpaadjes’ nu omslachtig en geforceerd vind klinken. Dat ik het zonde vind dat ik mezelf zag als ‘werkloos,’ terwijl ik aan zo veel toffe eigen projecten werkte. En dat ik zo blij ben met mijn huidige focus op illustratie, dat ik echt niet snap dat ik die overstap vorig jaar pas heb gemaakt.

Maar meer dan bovenstaande hoef ik er niet over kwijt. Oude koeien enzo. Veel leuker om over mijn huidige (zij)projecten te praten! 😊

1] het illustreren van bloeiende orchideeën in mijn collectie. Beginnend met een van mijn favorieten: Dendrobium tetragonum. Een botanische illustratie in een eigen sausje. Gemaakt met de bloeiende plant binnen handbereik, om alles zo natuurgetrouw mogelijk vast te leggen. Binnenkort deel ik er vast meer over, maar hier alvast een voorproefje.

2] er zijn weer nieuwe dieren op komst! … en ik realiseer me nu dat ik de titel van deze post nog niet eens heb toegelicht. Nou, het heeft alles te maken met de focus op intrinsieke motivatie. Maken waar ik zelf blij van word en weer terug naar het spelen en experiment. Dit heeft ook zijn invloed op de selectie dieren voor de volgende serie, waaronder de vos, mol en springspin. Ik heb echt zo veel plezier in het maakproces, mede door mijn eigen enthousiasme voor deze dieren. Het zijn stuk voor stuk zulke schatjes!

3] ver weg van planten, dieren en digitaal perfectionisme staan de Moodles (zie ook Nieuwsbrief 01), maar hier krijg ik niet minder energie van. Een kleine selectie van de nieuwste maaksels: