Elke Uijtewaal

>> denkbeelden & processen

Studio BEEST


De oplettende kijker is het misschien al opgevallen: op mijn kaarten, posters en verjaardagskalenders (ze zijn echt bij́na klaar!) staat tegenwoordig Studio BEEST. Nee. Mijn eenmanszaak is niet overgenomen. Heb mijn illustraties ook niet verkocht. Het gaat om het nieuwe label waaronder ik al deze producten uit ga brengen.

Het werd namelijk een tikkeltje verwarrend allemaal. Naast freelance werk ben ik met zo veel eigen projecten bezig dat het nodig werd om alles een beetje uit elkaar te trekken. Daarnaast had ik absoluut geen goede overkoepelende naam. ‘Die minimalistische dieren illustraties, jeweetwel, waar ik kaarten van verkoop maar ook posters en die nu ook de basis vormen voor kleurplaten enzo…’ werkt gek genoeg niet helemaal lekker.

Plus: een label is tof. Maakt alles meteen fancier. Geeft het idee dat je daadwerkelijk weet waar je mee bezig bent.

Studio BEEST is dus de overkoepelende naam voor mijn kleurrijke en minimalistische dierenillustraties, die ik maak met een hart voor de Nederlandse natuur. Ik heb een groeiende lijn van producten die ik B2C en B2B verkoop (ofwel in mijn Etsy shop en aan winkels) en ik ben white label opties aan het uitwerken.

Er borrelt dus veel. De komende tijd focus ik me op het finetunen van de nieuwste producten en bereid ik me voor op de drukte voor de feestdagen. En dan neem ik komend jaar de tijd om te onderzoeken hoe ik op laagdrempelige wijze natuureducatie kan koppelen aan mijn werk.

Alle tips zijn welkom! En als je benieuwd bent naar deze zoektocht, houd dan mijn website (www.studiobeest.nl), mijn Instagram kanaal, of mijn Linkedin pagina in de gaten.